Stabijhoun

                                  Itsepäinen ehkä, mutta sydän täyttä kultaa!

Stabijhoun on iloinen, rakastava koira, joka oppii nopeasti. Sen oppimiskyky ei kuitenkaan tarkoita omistajalleen "helppoa nakkia". Todennäköistä on, että stabijhoun oppii nopeasti myös väärät asiat! Kun halutaan opettaa jotain stabijhounille, on muistettava, että tätä rotua ei aina voi helposti vakuuttaa. Se johtuu sen synnynnäisestä riippumattomuudesta, ​​vai onko se vain rodun satunnaista itsepäisyyttä? Joka tapauksessa omistajan on oltava johdonmukainen alusta alkaen, ja se tarkoittaa 8 viikon iästä alkaen. Muuten stabijhoun päättää kaikesta itse. Harjoittelu stabijhounin kanssa voi olla omistajalle hyvinkin haastavaa, mutta onnistuessaan palkinto on ilmeinen.

Stabijhounin monipuolisuus tarkoittaa, että se soveltuu hyvin esimerkiksi jäljestykseen, metsästyskoulutukseen ja nosework  hyvän nenänkäyttönsä ansiosta. Agility, joka voi olla täydellinen aktiviteetti energian hyödyntämiseen. Jotkut stabijhounit pärjäävät hyvin tottelevaisuuskokeissa, mutta tämä ei yleensä ole rodun olennaisinta osaamista. Mutta sen sijaan suosittuna on ollut rally-toko. Stabijhoun on parhaimmillaan, kun sille annetaan mahdollisuus hyödyntää onnellista ja itsenäistä persoonallisuutta.

Vaikka stabijhoun on vilkas ja ystävällinen, se on yleensä pidättyväinen muukalaisten kanssa, mutta kun se oppii tuntemaan sinut, siitä saa ystävän loppuelämäksi.

KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE rotumääritelmän mukaan: Stabijhoun vartioi kotipihaansa ja pitää hiiret ja rotat kurissa. Aiemmin yleinen kookkaampi rotumuunnos veti maitokärryjä, pienempi puolestaan tunnettiin erinomaisena myyräntappajana, mikä teki siitä suositun köyhien maanviljelijöiden ja maatyöläisten keskuudessa: myyrännahat olivat rahanarvoista tavaraa, koska niitä käytettiin esim. vaatteiden hihojen reunustamiseen. Stabijhounia kuljetettiin usein polkupyörän korissa pitkiäkin matkoja. Rotu on hyvin itsenäinen ja kulkee mielellään omia polkujaan; se on hyvin kiintynyt omistajaansa mutta voi olla myös erittäin itsepäinen. Kärsivällisyys ja jatkuva kouluttaminen ovat siksi oleellisen tärkeitä.